На Кіровоградщині стартує весняний призов на строкову службу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» навесні 2016 року в Кіровоградській області планується проведення призову громадян України на строкову військову службу.

Призову навесні підлягають громадяни, яким виповнилось 20 років та старші особи, які не досягли 27 річного віку і придатні за станом здоров’я для проходження військової служби у Збройних Силах України, в інших військових формуваннях та не мають право на відстрочку від призову.

В березні місяці у міських (районних) військових комісаріатах області  розпочалися підготовчі заходи з цього питання.

Громадяни України, які отримали повістку, зобов’язані прибути за викликом районного (міського) військового комісаріату для оформлення військово – облікових документів, проходження військово-лікарської комісії. Призовники, яким не надійшла повістка повинні самостійно прибути до військового комісаріату, в якому знаходяться на обліку. У разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію він несе адміністративну та кримінальну відповідальність.

Строки строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються: для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях – до 18 місяців; для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти «спеціаліст» або «магістр» – до 12 місяців.

Звертаємо увагу, що відповідно рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.14 року військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до виконання бойових завдань в зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.   

Група по роботі з особовим складом та громадськістю Кіровоградського обласного військового комісаріату

Поширити:

Залишити коментар:

коментар