Переселенці заборгували за проживання в кіровоградському гуртожитку

Станом на 25 березня у Кіровограді зареєстровано 3301 внутрішньо переміщених осіб, з яких 1262 особи працездатного віку,  1174  – особи непрацездатного віку, 140 – люди з інвалідністю, 725 дітей. На звільнені території повернулося 854 особи.

Як повідомили сьогодні, 28 березня, під час апаратної наради у міськраді, однією з проблем кіровоградських переселенців є несвоєчасна оплата за проживання у гуртожитку університету. Станом на 23 березня поточного року заборгованість за проживання складає 18,5 тис. грн. З метою погашення заборгованості з мешканцями постійно проводиться роз’яснювальна робота.

У зв’язку з тим фактом, що внутрішньо переміщеним особам не вистачає коштів на життя, апарат міськради запропонував до 29 квітня підготувати звернення до Кіровоградської обласної державної адміністрації про порушення клопотання  перед Кабінетом Міністрів України щодо внесення змін  у постанову Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» в частині збільшення розміру грошової допомоги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар