Кіровоградська поліція домоглася екстрадиції з-за кордону подозрюваної у торгівлі людьми

Кіровоградські правоохоронці повернули в Україну 42-річну громадянку, яка підозрюється у торгівлі людьми. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Сектору комунікації ГУ Національної поліції області.

До то того мешканка одного з сіл Бобринецького району майже 10 років переховувалася від слідства та суду на території сусідньої держави. За ці дії тепер їй загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Потерпілою від злочинних дій громадянки стала неповнолітня односельчанка підозрюваної. Скориставшись тим, що родина 16-річної дівчини перебувала у скрутному становищі, жінка умовила її поїхати на заробітки за кордон. Жертва пристала на пропозицію щодо працевлаштування на одному з ринків реалізатором. З допомогою аферистки дівчинка перетнула кордон за документами нібито її доньки. У подальшому зловмисниця передала потерпілу стороннім особам. Лише після того, як опинилась в чужій країні без документів, жертва зрозуміла, що тепер вимушено працюватиме у борделі.

Роботодавці виявилися людьми надзвичайно жорстокими. Під примусом та з постійними погрозами фізичної розправи неповнолітню змушували займатися проституцією. При цьому, сама повія отримувала на руки невеликий відсоток від плати клієнтів, інші кошти йшли до кишені власників закладу.

Не в змозі більше терпіти наругу, потерпіла таки зуміла з часом втекти з полону та звернулася за допомогою до місцевих правоохоронців. За їх сприяння дівчина змогла повернутися додому. Довідавшись про це, підозрювана, не зволікаючи, виїхала за кордон.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», а згодом жінку оголосили у міжнародний розшук.

«З того часу минуло багато часу, незважаючи на це, громадянка все одно потрапила у поле зору правоохоронців. Це сталося, коли вона намагалася перетнути кордон, – розповідає начальник сектору боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, кримінальної поліції ГУНП в Кіровоградській області Олександр Цуркан. – Сподівання зловмисниці, що про неї забули, не справдились».

Завдяки злагодженим діям поліцейських та працівників прокуратури в даний час вирішено питання про екстрадицію жінки та оголошено про підозру у скоєнні тяжкого злочину. Вже невдовзі громадянка постане перед судом. За скоєне їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар