За минулу добу у зоні АТО поранено 4 військових і волонтера (РНБО)

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші між Станицею Луганською та Щастям (с. Нижньотепле), відкривши вогонь з правого берега Сіверського Донця. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок. На лінії фронту Зайцеве – Майорськ противник знову застосував ствольну артилерію (122-мм гаубиці). При цьому було випущено близько 160 снарядів – це рекордна кількість за минулі півроку. Також окупанти активно стріляють з мінометів (Зайцеве, Майорськ, Ленінське, Авдіївка, Опитне). По наших позиціях випущено понад 200 мін обох калібрів. Зазначимо, що найпотужніші обстріли відбулися рано вранці (з 05:00 до 08:00 години).

Найбільш складна ситуація, як і раніше, під Авдіївкою. На цій ділянці фронту обстрілів НЗФ більше, ніж будь-де. Незважаючи на сильний вогневий вплив противника, сили АТО утримують займані позиції та ведуть ефективний вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 43 ворожих обстріли (кожен третій – з важкого озброєння).

На Маріупольському напрямку вчора відбулося 4 ворожих обстріли. Зокрема, у Мар’їнці стріляв ворожий снайпер, а у Широкиному – 82-мм міномет НЗФ. Також ворог порушив режим тиші у Талаківці, де сили АТО одразу ж відкрили вогонь у відповідь.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – отримали поранення. Також під Авдіївкою внаслідок ворожого обстрілу поранено медика-волонтера.

Правоохоронці затримали кілька бойовиків

Днями волноваські поліцейські встановили особу місцевого мешканця, який був пов’язаний з НЗФ. Безробітний, який нудився від неробства, подався до лав бойовиків з метою заробити. Вартувавши півтора місяця на ворожому блокпосту поблизу Авдіївки, чоловік через півтора місяці повернувся додому у с. Новотроїцьке, зрозумівши, що грошей йому не отримати.

Ще одного бойовика затримали у Краматорську співробітники СБУ. Місцевий мешканець приєднався до бандформувань навесні 2014 року і зі зброєю чергував на блокпостах. Через невиплату грошей та здирництво, він залишив зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронців.

Інший екс-бойовик скористався програмою «На тебе чекають вдома» та повернувся до своєї родини

Мешканець Слов’янська приєднався до незаконних збройних формувань у 2014 році, піддавшись російській пропаганді. Отримавши зброю, він перевіряв на блокпостах автотранспорт, копав окопи, обладнував вогневі позиції, розвантажував боєприпаси. Через деякий час чоловік зрозумів усю облудність ідей «русского міра» та виїхав на підконтрольну Україні територію у рамках програми «На тебе чекають вдома».

Правоохоронці вилучають зброю в районі проведення АТО

Днями на блокпосту на межі Донецької і Дніпропетровської областей силовики знайшли в автомобілі 2 гранатомети «РПГ-22» та 4 запали до гранат РГО.

Вчора ще один схрон зі зброєю знайшли маріупольські поліцейські. Правоохоронці вилучили 4 ручні протитанкові гранатомети, 9 гранат та близько 1 тисячі набоїв різного калібру.

Через КПВВ «Зайцеве» та «Новотроїцьке» прослідували 26 вантажівок з гуманітарною допомогою (385 т продовольчих продуктових наборів, канцелярське приладдя та оргтехніка) від благодійної організації «Людина в біді» та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар