Кіровоградський поліцейський-хабарник отримає до 10 років позбавлення волі

Оперуповноваженому Кіровоградського відділу поліції, якого викрито на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США за непритягнення особи до відповідальності за розповсюдження наркотиків, обрано запобіжний захід. Про це Першій електронній повідомляють у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Зокрема, за клопотанням прокуратури Ленінським районним судом м. Кіровограда поліцейському, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Також рішенням суду встановлено можливість   внесення застави розміром 96, 4 тис. грн.

Крім того, старшому лейтенанту поліції повідомлено про  підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з її вимаганням), санкцією якої передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читатйте також: СБУ затримала кіровоградського поліцейського, який “кришував” наркоторговців

Іншій особі, що причетна до скоєння вказаного злочину, а саме таксисту, який є посередником у передачі хабара, судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та оголошено про підозру за ч.5 ст.27, ч.3 ст. 368 (посібництво у одержанні неправомірної вигоди) КК України.   

Досудове розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар