Чи будуть весняні канікули у школах Кіровоградщини?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Зима 2015-2016 була для школярів Кіровоградщини ледь не суцільними канікулами. Навчальний процес переривали то за порадою санепідем служби, то через надмірні холоди. Чи не поплатяться школярі своїм весняним відпочинком і як будуть відпрацьовуватись втрачені години?

Директор департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський розповів Першій електронній, що на території області канікули будуть у різний час, а у деяких школах – і зовсім не буде.

“Ситуація складається по-різному. Згідно з законодавством навчальний заклад (за погодження з органом Управління освітою) визначає структуру навчального року. Ця структура в процесі може також коригуватись. У нас були і карантин, і пониження температур – це впливало на навчально-виховний процес. Тому вносилися корективи до навчального року, до розкладів занять і т. д.

На сьогодні ми маємо досить корелятивну картину по весняних канікулах – вона ще може змінюватись. Наразі є кілька груп в залежності від часу проведення канікул. У деяких навчальних закладах весняних канікул не буде взагалі, бо вони в свій час були об’єднані із зимовими. Є, які відпочивають цього тижня – основна кількість районів. Ще 7 територій перервуть навчальний процес на наступному тижні. На початку квітня – 4 райони, в тому числі і місто Кіровоград”,- зазначив Володимир Таборанський.

За його словами, по самому Кіровограду ситуація теж складається по-різному. Керівники, порадившись із педколективами та батьками, самі вирішували, коли робити канікули і чи робити взагалі. Є заклади, які вирішили відпрацьовувати навчальну програму за рахунок всняних канікул. Наприклад, Гімназія нових технологій навчання, Педагогічний ліцей, Спеціальна школа №1. Всі інші навчальні заклади Кіровограда в основному планують канікули на початок квітня.

Окрім того, директор департаменту пояснив ситуацію щодо відпрацювання вимушених канікул іншими шляхами: “Основні шляхи відпрацювання, які ми бачимо – це зміни у розкладі навчальних занять другого семестру. Там, де це можливо без перевишення навантаження на одного учня, ставили додаткові уроки. Другий шлях відпрацювання: перенесення навчальних днів із вимушених канікул на суботи. Третій – за рахунок весняних канікул. Ще можна (крім випускних класів) продовжити навчання влітку. Відповідно до законодавства, навчальний процес триває до 1 липня. Тому, за потреби, школи можуть допрацювати навчальну програму протягом перших тижнях червня. Проте, це стосується лише 1-8 та 10 класів. Для випускних класів застосовується ущільнення програми. Адже головне – не фізичне відпрацювання годин, а кількість поданого матеріалу. Також працює дистанційне навчання, щоб школярі могли освоїти увесь необхідний матеріал”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар