У Знам’янському районі зареєстровано спалах вірусного гепатиту А

У селі Мошориному Знам’янського району зареєстровано спалах вірусного гепатиту А. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

П’ятеро жителів села перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Знам’янської центральної районної лікарні

Під час проведення епідрозслідування встановлено, що всі хворі – родичі, троє з них – із однієї сім’ї. Захворіли троє дорослих та двоє дітей: один – старшокласник Мошоринської ЗОШ І-ІІІ ст., інша дитина відвідує молодшу групу дитсадка в цьому ж селі.

Встановлено також, що постраждалі часто відвідували місцеве кафе. З них двоє жінок періодично працювали в цьому закладі громадського харчування.

За попередніми висновками інфікування відбулося контактно-побутовим шляхом. Сприятливим чинником для виникнення спалаху стали порушення постраждалими правил особистої гігієни (у селі постійні перебої з централізованим водопостачанням).

Спеціалісти територіального підрозділу держсанепідслужби провели епідеміологічні розслідування, у т.ч. в домашніх вогнищах, організованих колективах школи та дитсадка, організували медичне спостереження з лабораторним обстеженням контактних осіб, провели заключні дезінфекції з камерною обробкою у домашніх вогнищах, в навчальних закладах та кафе,  відібрано проби води для дослідження на відповідність нормативній документації.

Обласні спеціалісти держсанепідслужби обстежили кафе та перевірили виконання протиепідемічних, профілактичних та медичних заходів у селі.

Проведення протиепідемічних, профілактичних, медичних заходів та організація обстеження контактних триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар