У Кіровограді “попались” крадії камер відеоспостереження

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді поліцейські викрили зловмисників, які «спеціалізувалися» на крадіжках камер відеоспостереження. Троє місцевих жителів, 18, 19 та 20 років, у різних районах міста демонтували відеопристрої з адмінбудівель банківських установ, аптек, клінік, а також приватних будинків. Загалом злодії викрали близько 30 технічних засобів. За вчинене їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Встановлено, що зловмисники «працювали» переважно вночі. Підсаджуючи один одного, хлопці зривали з кріплення камери зовнішнього відеоспостереження. У подальшому продавали їх знайомим та стороннім особам за 200-600 гривень, хоча справжня вартість техніки набагато більша. Громадяни, які приставали на вигідну пропозицію, навіть не здогадувалися про походження товару.

«Працівники карного розшуку доклали максимум зусиль, щоб вийти на слід злодіїв, – розповів начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – Крадіїв було доставлено до поліції для з’ясування усіх обставин кримінальних правопорушень. Зловмисники пояснили свої вчинки тим, що їм потрібні були кошти на розваги».

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар