На Кіровоградщині обмежили місця для риболовлі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Традиційно навесні для рибалок настають канікули, адже набирає чинності так звана нерестова заборона. Вона означає, що рибалити в зазначені строки на водоймах не можна, оскільки саме в цей час відбувається нерест риби.

Нерест – особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умови, в першу чергу – температура води у водоймі. Для кожного виду риби діапазон температур свій. Якщо температура несприятлива – вода дуже тепла, або, навпаки, занадто холодна, – нерест може взагалі не початися, або пройти частково. Від різкої зміни температури води може загинути і виметанная ікра, і вже з’явилися мальки.

У більшості наших прісноводних риб нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня- окунь, судак, лящ, короп, карась.

10 березня 2016 року Кіровоградрибоохороною видано Наказ № 19 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лові риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах Кіровоградської області у 2016 році» Встановлено наступні строки заборони рибальства на період нересту і розмноження:

– на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах з 01 квітня по 9 червня 2016 року (включно)

– в усіх інших річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 20 травня 2016 року (включно)

– в придаткових – з 1 квітня по 29 червня 2016 року (включно)

На період нересту дозволено любительський та спортивний лов риби на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах, малих річках однією поплавковою вудкою з одним гачком, спінінгом з блешнею тільки з берега в межах населених пунктів, за винятком місць масового нересту риби, згідно переліку нерестовищ по Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах.

З повним текстом наказу та додатками даного Ви можете ознайомитись на сайті Кіровоградрибоохорони за наступним посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар