Фонд Держмайна готовий судитися з “Ваграном” за “скандальний гуртожиток”

Фонд Держмайна готовий позиватися до суду, щоб визнати право власності за державою “скандального гуртожитку” по просп. Університетському, 21. Таку інформацію під час зустрічі робочої групи з мешканцями гуртожитку озвучила помічник народного депутата Олександра Горбунова Юлія Токова.

За її словами, нардеп зустрічався у Києві з представниками фонду Держмайна, і йому повідомили, що з понеділка почнеться процес подачі позову. Єдиною проблемою є те, що об’єм судового збору в цьому процесі складатиме 200 тис. грн. Також помічник нардепа повідомила, що Горбунов зустрічався з міським прокурором Кіровограда. Міська прокуратура у понеділок буде подавати клопотання про арешт квартир цього гуртожитку.

Нагадаємо, 10 березня мешканці так званого «безправного гуртожитку» вийшли з плакатами під стіни Кіровоградської міськради, після чого перекрили центральну вулицю міста. Мешканці гуртожитку вкотре намагаються привернути увагу влади до того, що у них незаконно забирають квартири.

Уже більше 10 років мешканці гуртожитку (але за певними документами – звичайного будинку) боряться за можливість жити у своїх квартирах. Приміщення знаходиться у власності ПП «Вагран», відтак у місцевих проблеми, пов’язані з правом власності на квартири та загрозою фактичного виселення. Вони звертались до різноманітних інстанцій: від місцевих судів до юристів столичного рівня. Проте проблема не вирішується – власність ПП «Вагран» вважається беззаперечною.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар