На Кіровоградщині утилізовують столичні відходи, а чиновники про це не знають

11 березня заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв повідомив, що кілька тисяч відпрацьованих люмінесцентних ламп будуть вивезені на утилізацію у Кіровоградську область. Як підтвердила кореспонденту Першої електронної газети радник заступника Київської міської держадміністрації Юлія Грамотна, наступного ж дня лампи були вивезені з околиць Києва на Кіровоградщину для утилізації.

«Кілька тисяч ламп були завезені сюди близько двох тижнів тому. Це небезпечні відходи, які загрожують здоров’ю людей, вони залишені у безпосередній близькості до житлових будинків. Замість того, аби утилізувати лампи, підприємство просто вивезло їх за місто. Наразі зусиллями міського «Київкомунсервісу» триває вивезення ламп з подальшою утилізацією на спеціалізованому підприємстві, яке знаходиться у Кіровоградській області. Загальна вартість цих робіт – майже 20 тисяч гривень. Однак ми вже провели відповідну комісію та передали справу правоохоронним органам. За фактом несанкціонованого вивезення небезпечних відходів відкрито кримінальне провадження», – повідомив 11 березня заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У свою чергу заступник директора департаменту-начальник управління раціонального використання земель, природозаповідного фонду та природоохоронних програм департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської ОДА Ганна Гоменюк зазначила, що вони не володіють інформацією про те, що в область для утилізації завезли кілька тисяч люмінесцентних ламп.

Перша електронна газета намагається з’ясувати, де саме на Кіровоградщині і яке підприємство займається утилізацією екологічно небезпечних відходів. На більш детальну інформацію чекайте згодом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар