Олександрія: Третейському судді, який насмерть збив 9-річну дівчинку, вимагають суворішого покарання

Прокуратура області у суді апеляційної інстанції оскаржує вирок Олександрійського районного суду, яким винуватця смертельної ДТП Максима Горовецького, в результаті якої загинула малолітня дівчинка, засуджено до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

На думку прокуратури вирок суду першої інстанції є незаконним у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення. Так, судом не прийнято до уваги ту обставину, що обвинувачений свідомо допустив вживання алкогольних напоїв за кермом та свідомо перевищив обмеження швидкісного режиму майже в двічі (102-106 км/год), в результаті чого допустив дорожньо-транспортну пригоду, що призвела до смерті дитини. Крім того, обвинувачений систематично допускав умисне порушення ПДД та протягом минулого року притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння і вчинення дрібної ДТП.

Враховуючи вищевикладене позиція прокурора принципова – 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 3 роки.

Нагадаємо, трагічна подія сталась наприкінці червня минулого року у м. Олександрія. Третейський суддя Максим Горовецький, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на дідуся з онуком та на смерть збив 9-тирічну дівчинку.

фото: Моя Олександрія

Поширити:

Залишити коментар:

коментар