На Кіровоградщині вимагають покарання бухгалтера сільради за неповагу до воїнів АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

17 березня 2016 року свободівці Новоархангельська спільно з воїнами – учасниками московито-української війни відвідали засідання постійної Регламентної комісії Торговицької сільської ради. На комісії розглядалось одне-єдине питання – скарга Воронкова О.В., головного бухгалтера Торговицької сільської ради, з вимогою публічного вибачення з боку депутата Торговицької ради від ВО «Свобода», керівника Центру надання допомоги в районі учасникам АТО при Новоархангельській РДА Терновенко Наталії за те, що «назвала його висловлювання ганебними». В ході засідання свободівці зачитали та передали голові сільради Кернеру Ю. О. заяву Новоархангельської РО ВО «Свобода». У заяві націоналісти вимагають негайного звільнення Воронкова О.В. як людини, яка не має жодного морального права обіймати посаду держслужбовця.

За словами депутата Торговицької сільради від ВО «Свобода» Наталії Терновенко, 11 березня 2016 року в ході сесії Торговицької сільської ради попросив слова батько загиблого вояка, який хотів оприлюднити ганебні висловлювання головного бухгалтера, що неналежним чином висловився про героїв-захисників ще у грудні 2015 року. Виявилося, що Воронков О.В не відмовляється від своїх слів і не вважає їх ганебними. Сільський голова, щоб заспокоїти присутніх, пообіцяв провести роботу з колективом. Цікаво, що з грудня місяця він і не думав поспілкуватися з підлеглими з цього приводу. 14 березня 2016 року, після того, як сільський голова Кернер Ю.О. «провів роботу з колективом», Воронков О.В. звернувся з письмовою скаргою на Наталію Терновенко до комісії з питань етики та регламенту з вимогою публічного вибачення з її сторони за те, що назвала його висловлювання ганебними.

«Це дуже довга історія. Ще 16 грудня 2015 року на засіданні Центру надання допомоги учасникам АТО Новоархангельської РДА я стала свідком ганебної поведінки Воронкова О.В., який дозволив собі начхати на мораль та етику державного службовця та висловитися на адресу захисників України. Цитую: « я їх (воїнів АТО) туди(в зону АТО) не посилав»,« чому я їх повинен інформувати (про пільги)? Їм треба – хай самі взнають» тощо. Ми живемо не в ДНР, де такі вислови виглядали б доречно, але в Україні. Нині різними програмами та розпорядженнями зобов’язують місцеву владу надавати всебічну соціально-економічну, психологічну, моральну підтримку військовослужбовцям та їх сім’ям, формувати в суспільстві атмосферу поваги та шанобливого ставлення до Захисників України. Але знаходяться ось такі «державні службовці», які,отримуючи за наші з вами податки достойну (як для села Торговиця) заробітну плату, дозволяють собі подібні висловлювання! Напевно, Воронков О. В. був би одним з перших, хто зустрічав би російських окупантів з хлібом-сіллю», – розповідає депутат Торговицької сільської ради від ВО «Свобода» Наталія Терновенко.

Заяву, подібну за змістом до заяви свободівців, також оприлюднили представники ветеранської спілки учасників АТО в Новоархангельскому районі. На реалізацію зазначених у заяві вимог було визначено термін у 5-ть днів. У випадку відсутності належної реакції, Новоархангельська РО ВО «Свобода» та учасники московито-української війни лишають за собою право вдатись до інших – радикальних – дій.

Копії заяв також були передані посадовим особам Новоархангельської РДА та Новоархангельської районної ради.

Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар