Нардеп позивається до кіровоградського телеканалу через неправдиву інформацію (ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Народний депутат України Олександр Горбунов позивається до телеканалу «TTV» через сюжет, в якому його звинувачують у нібито нечесному розподілі бюджетних коштів на ремонт місцевих доріг. Олександр Горбунов оцінює моральну шкоду, завдану своєму здоров’ю, у 100 000 грн.

Про це йшлося сьогодні, 17 березня, на прес-конференції редакції каналу «TTV». Тележурналісти називають цей позов “зазіханням на свободу слова” і закликають інші ЗМІ бути солідарними з ними.

Судовий позов стосується сюжету, який вийшов 27 листопада 2015 року – про суперечливий розподіл між дорожніми об’єктами Кіровограда субвенції із державного бюджету.

Редактор  «TTV» Оксана Васильєва розповідає, що при підготовці матеріалу було з’ясовано: “Попередньо до списку вулиць, які мали відремонтувати за бюджетні асигнування, планували включити всім відому вулицю Андріївську, проте у затвердженій Постанові Кабміну замість цієї вулиці серед інших опинилися чотири об’єкти в районі міськсаду. З’ясувалося, що відремонтовані вулиці прилягають до території, де знаходиться нерухомість нардепа. Відтак було зроблено припущення, що без лобіювання Олександром Горбуновим (а він є членом бюджетного комітету ВРУ) ця ротація об’єктів не обійшлася”.

(сюжет на відео із сьомої хвилини)

Після трансляції сюжету Олександр Горбунов звернувся до редакції з вимогою спростувати неправдиву, за його словами, інформацію, проте компроміс «TTV» та нардеп не знайшли. Тож уже наприкінці лютого до редакції надішла позовна заява.

У позовній заяві Олександр Горбунов пише, що сюжет у програмі «Акценти дня» став причиною різкого погіршення стану його здоров’я: «…з’явилося безсоння, головні болі, постійно знаходжуся в поганому настрої, підвищився тиск, через що, я вимушений був звернутися за професійною медичною допомогою».

Крім спростування неправдивої інформації, народний депутат вимагає  в судовому порядку стягнути із телеканалу «ТТV» моральну шкоду у сумі 100 000 гривень.

“Якщо людина робить помилку, то її треба визнавати і вибачатися. Я довго чекав, розмовляв з власниками каналу, чекав від них розуміння. Кожен з них кивав на іншого і робив вигляд, що не розуміє, про що йде мова. Я довго чекав, але натомість отримав у відповідь з «питанням на питання». Вони просили, щоб я надав якийсь документ (вже й не пам’ятаю який – про нерухомість чи мою власніть, але всі ці документи є в реєстрі). Я вважаю це особистою образою. Канал чи зі злого умислу, чи з недосвідченості заплямував моє ім’я”, – прокоментував Першій електронній газеті Олександр Горбунов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар