У Кіровограді дамба під Михайлівським мостом – в аварійному стані

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Гідротехнічна споруда на Інгулі у центрі Кіровограда під Михайлівським мостом не може повноцінно виконувати свої функціїї. Це зафіксувала сьогодні, 16 березня, комісія під орудою заступника міського голови Олександра Горбенка у складі спеціалістів міських управлінь надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, капітального будівництва і фахівців Державного регіонального проектно -вишукувального інституту “Дніпроводгосп”.

– Тіло дамби розмило водою, вона втратила герметичність і не може стримати натиск води, – відзначив директор проектного інституту Станіслав Кожухар. – Щоб визначити, як виправити ситуацію, які роботи виконати на споруді – необхідно, у першу чергу, провести детальне обстеження самої дамби і грунтів.

У міському бюджеті передбачені кошти на порятунок дамби. За інформацією начальника управління капітального будівництва Віктора Ксеніча, у 2016 році можна використати з цією метою близько одного мільйона гривень.

– Багато це чи мало, мають показати геологічні дослідження, – підкреслив Віктор Ксеніч. – Саме обстеження дадуть відповідь на головне питання – яке проектне рішення буде використане: це може бути нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт існуючої споруди. Для цього спеціалісти виконують буріння скважин у руслі річки та на її берегах обабіч дамби. Маємо чітко знати і розуміти стан фундаменту споруди. Додаткову інформацію нам дадуть і водолазні роботи.

Всі дослідження планується завершити до п’ятниці, щоб на вихідні діні заповнити Інгул водою, повідомив Віктор Ксеніч.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар