Технічне забезпечення закладів культури Кіровограда знаходиться на рівні минулого століття

Матеріально-технічна база кіровоградських закладів культури знаходиться на рівні минулого століття. Про це повідомила начальник відділу культури і туризму Кіровоградської міськради Анна Назарець.

“Якщо говорити про майбутній розвиток, то дитяча художня школа, викладачі якої до речі, вдало розписали палати нового дитячого інфекційного відділення, потребує комп’ютерного класу. Сьогодні критерієм вступу до вищого навчального закладу для здобуття професії архітектора, дизайнера, художника-аніматора є обов’язковим оволодіння навиками комп’ютерної графіки. Тому для повноцінного функціонування школи потрібно придбати хоча б 10 ноутбуків і  2 кольорових принтера.

Також заплановано в цьому році розробити проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт першої музичної школи ім. Г. Нейгауза, яка має статус пам’ятки містобудування та архітектури місцевого значення. Ми повинні підтримувати талановиту молодь і заохочувати до подальшої плідної праці їхніх викладачів”, – повідомила Назарець.

Середньомісячна заробітна плата працівників галузі «Культура і мистецтво» Кіровограда за 2015 рік становить 2682,9 грн, що порівняно з аналогічним періодом 2014 року більше на 278, 44 грн або на 10,4 %.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар