Держгеокадастр збільшив земельний фонд для учасників АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Виконуючий обов’язки начальника головного управління Держгеокадастру в області Вадим Чувпило проінформував про стан надання земельних ділянок учасникам АТО.

Він розповів про збільшення площ зарезервованої землі. Так станом на 29 лютого в резерві було 1244 га, наразі ж ця цифра зросла до 3023 га, і ще є передумови для її збільшення до 5 тис. га. Вадим Чувпило запевняє, що земельного ресурсу області, хоч він і обмежений, повинно вистачити для закриття потреб усіх учасників АТО.

Також  Вадим Чувпило  наголосив, що  у березні  працівникам Держгеокадастру вдалося досягти темпу виконання наказів по 100 в день. Реєструють тепер в Держгеокадастрі і заяви у день їх подання, а на розгляд витрачають до 5 днів, хоча і цей термін прагнуть скоротит.

Загалом від початку року учасникам АТО видано 1258 наказів щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення. У період з 11 лютого по 26 лютого було видано 441 наказ: з яких 263 – дозволи на розроблення проекту землеустрою і 178 уже затверджені проекти. А з 29 лютого по 12 березня видано 741 наказ, де 534 – дозволи на розроблення проекту і 207 – затверджені проекти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар