У Кіровограді боротимуться з батьківськими внесками

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 14 березня, у Кіровограді презентували результати проекту “Громада міста за прозорі місцеві бюджети”. Активісти перевірили, як фінансуються школи та хто займається розподілом цих коштів.

“Наш проект визрівав давно. Ми хотіли зрозуміти, чи є у нас хоч якась можливість змінити щось в освіті. Адже незалежно від того, чим людина займається у житті, вона є мамою або татом. І всі хочуть, щоб їх дитина добре харчувалась, навчалась у зручних умовах, знаходилась у зоні психологічного комфорту”, – зазначила під час презентації керівник проекту Юлія Шкурупій.

Сьогодні гостро постала проблема батьківських внесків: з часом вони стають майже непідйомними для середньостатистичної родини. У школах батькам кажуть, що навчальні заклади не отримують належного фінансування, тому для повноцінної роботи потрібні додаткові кошти.

“Одною з цілей нашого проекту є прибрати батьківські внески повністю за рахунок оптимізації державних коштів. Є позитивний досвід Сум і Тернополя, де здавати кошти батькам не потрібно. На всі потреби закладів вистачає державного фінансування”, – зазначила Юлія Шкурупій.

Організатори планують закінчити проект до кінця цього року, щоб до часу прийняття бюджету 2017, дати конкретні пропозиції стосовно оптимізації.

Проте уже зараз є результати. У процесі моніторингу до організаторів почали приєднуватись активні батьки. Як наслідок, активісти організації “Берегиня миру” спільно з Управлінням освіти Кіровоградської міськради створили батьківський комітет, який контролюватиме, куди і скільки витрачається коштів із лейбою “на школи”. Приєднатись до комітету запрошують усіх батьків, діти яких відвідують кіровоградські школи та садочки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар