Голова Кіровоградської ОДА вважає популізмом пікет мешканців “безправного гуртожитку”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова Кіровоградської ОДА вважає популізмом дії мешканців скандального гуртожитку, що на проспекті Університетському, 21, які вже більше 10 років намагаються відстояти своє право на житло. 

Про це він заявив сьогодні під час апаратної наради в ОДА.

“Я не можу зрозуміти, чого саме хочуть пікетувальники від облдержадміністрації. Ми зі свого боку зробили усе можливе для вирішення цього питання – юридичні важелі впливу ми вичерпали, тож не розумію, яким чином пікети й перекривання доріг може пришвидшити вирішення даної ситуації. Як на мене, це звичайний популізм та бажання деяких політсил попіаритись на проблемі людей”, – зазначив Сергій Кузьменко.

Тим часом вже п’ятий день активісти зі скандального гуртожитку по проспекту Університетському, 21 живуть у наметі на площі Героїв Майдану у Кіровограді. Люди кажуть,  поселитися на площі їх змусила бездіяльність влади – вже 2 місяці не рушиться з місця справа про продаж квартир в будинку разом з мешканцями.
Активісти збирають підписи в свою підтримку та просять кіровоградців з розумінням поставитися до їхнього протесту, адже лише так вони можуть привернути увагу влади до своєї біди.

“Тут от ми живемо з дітками, з внуками, адже нам немає куди діватися, – розповідає Світлана Бондаренко. – Ночує в палатці чоловік 15 (залежно від того, кому коли треба йти на роботу). Вночі палимо буржуйку. В туалет ходимо в приміщення ОДА – вони дозволили. Звідти – і світло в палатку протягнули. Волонтери забезпечили нас дровами, – каже жінка і додає, – Ми не хочемо цього, але іншого вибору в нас немає”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар