В Олександрії презентували молитовник для незрячих людей

4 березня у бібліотеці Олександрійського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих презентували молитовник для незрячих людей, виданий шрифтом Брайля. Про це повідомляє Перша електронна газета зпосиланням на “Олександрійські новини“.

Бібліотека Олександрійського УВП УТОС безкоштовно отримала 10 примірників молитовника. Книга видана за підтримки української церкви Київського патріархату та завдяки молодіжній організації людей з вадами зору “Генерація успішної дії”.

Як розповіла на презентації книги представниця зазначеної організації Леся Хижук, збір коштів на видання молитовника шрифтом Брайля тривав чотири місяці. Грошима допомагали усі небайдужі. І це були не лише підприємці і депутати, а й військові, котрі несуть службу на Сході України. Допомагала зібрати кошти на книгу також українська діаспора зі Сполучених Штатів Америки.

Це перший молитовник, виданий шрифтом Брайля, де молитви написані українською мовою, а не старослов’янською. Всього було видано 400 примірників молитовника, 10 з них тепер є в бібліотеці Олександрійського УВП УТОС.

Довідково: Шрифт Брайля – це рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання сліпими, розроблений французом Луїсом Брайлем. В основі шрифту лежить комбінація шести крапок. Різні комбінації шести крапок дають можливість позначати букви, цифри, розділові знаки, математичні, хімічні й нотні знаки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар