Найближчим часом у Кіровограді з’явиться ще 70 сортувальних контейнерів для сміття

У Кіровограді почали встановлювати сортувальні контейнери для сміття. Перші десять контейнерів нещодавно з’явилися у спальному районі міста. Їх встановила компанія «Екостайл» у рамках міської Програми роздільного збору побутових відходів на 2015-2019 роки, яка діє в Кіровограді. Про це повідомляє “День”.

За словами начальника комерційного відділу компанії Вікторії Веремієнко, протягом наступного кварталу у різних районах міста планують встановити ще 50-70 таких контейнерів.

«Загалом для Кіровограда буде достатньо близько 150 контейнерів. Для того, щоб встановити їх у себе у дворах, жителі міста мають укласти типовий договір на вивезення сміття. У перспективі ми плануємо ще одну новинку – встановлення заглиблених баків. Правда, це в рамках іншої програми», − розповіла Вікторія Веремієнко.

Встановлення баків для роздільного збору сміття дозволить продовжити термін експлуатації існуючого в Кіровограді сміттєзвалища до шести років (наразі його вистачить на 3,5 років).

Як сказано у Програмі, упровадження комплексної програми роздільного збору твердих побутових відходів дозволить до 2019 року зменшити долю відходів, що підлягають захороненню на полігоні, на 12-15%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар