На 25-му році незалежності в Україні нарешті скасували радянські “ГОСТи”

З 1 січня 2017 року в Україні втратять чинність радянські державні санітарні норми та правила. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

Це закріплено розпорядженням Кабінету Міністрів № 94-р від 20 січня 2016 року, оприлюдненому на сайті уряду

Прийняте розпорядження «Про визнання такими, що втратили чинність, та визнання такими, що не застосовуються на території України, актів санітарного законодавства» набуде чинності з 1 січня 2017 року.

Згідно з текстом документа, визнані такими, що втратили силу, санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідеміологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи і санітарні регламенти, видані центральними органами виконавчої влади СРСР, УРСР та їх посадовими особами.

Скасування радянських норм дозволить провести комплексну інвентаризацію наявної нормативно-правової бази у сфері державного контролю та регулювання підприємництва.

Низка скасованих нормативних актів втратили свою актуальність, а переважна їх більшість не відповідає законодавству України та не узгоджується із законодавством ЄС.

За словами т.в.о. Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослава Протаса, велика частина санітарних актів, необхідних для захисту здоров’я населення, продовжують діяти. Зазначеним розпорядженням скасовуються санітарні норми і правила радянської доби, які були прийняті до 24 серпня 1991 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар