Кіровоградська викладачка пройшла у фінал міжнародного конкурсу від Microsoft

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська викладачка Маргарита Калюжна  і ще 5 українських вчителів потрапили до фіналу міжнародного конкурсу викладачів-новаторів у Будапешті. 9 березня на форумі Microsoft E2 – Educator Exchange, де щороку визначають найбільш інноваційних освітян, вони представлять свої проекти, у яких вдалося поєднати традиційну педагогіку і новітні технології.

Зокрема, викладачі українських шкіл продемонструють, як популярні ігри Minecraft та Little Big Planet стають новими освітніми платформами, пише прес-служба «Майкрософт Україна».

Серед учасників з України журі відібрало до фіналу проекти Нінель Бардакової з Ліко-школи, викладача Європейського колегіума Віктора Клименка, педагога Кіровоградського Колегіуму Маргарити Калюжної та її колеги Ірини Таран та Оксана Личковська з Britannica School.

Викладач Технічного ліцею при Національному університеті «КПІ» Ярослав Киричков вийшов до фіналу, бо вигадав навчати школярів програмуванню на Java Script за мотивами кіноепопеї «Зоряні війни». Ярослав хотів зробити навчання максимально простим, щоби діти не лише грали, а й спробували написати власну гру. Ті, хто не був присутній на уроках, міг долучитись до роботи класу дистанційно.

Більшість учасників форуму є експертами мережі Microsoft Innovative Educator – міжнародної спільноти, яка працює над розвитком ідей для кращого навчання. Загалом до мережі MIE входять 3700 вчителів, серед яких 44 українці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар