У Кіровограді суд засудив дезертира до 1 року позбавлення волі

Вироком Ленінського районного суду міста Кіровограда до 1 року позбавлення волі засудили військовослужбовця однієї з військових частин на Кіровоградщині. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

Слідством встановлено, що солдат, покликаний до лав Збройних сил України під час мобілізації, не з’явився в частину з короткострокової відпустки і продовжував ухилятися від проходження військової служби. Тільки через 216 діб він був затриманий співробітниками Кіровоградського міського відділу управління МВС України в Кіровоградській області.

Разом з тим, в ході судового розгляду справи встановлено, що солдат, будучи звільненим після затримання, ні у військовій частині, ні в органи досудового розслідування не з’явився. Замість цього він відбув в місце свого проживання в Одеську область. Вільний від служби час, терміном 57 діб, дезертир проводив на свій розсуд до моменту його затримання вже співробітниками Овідіопольського РВ УМВС в Одеській області.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України, і засудив до покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар