На Кіровоградщині від ускладнень грипу А померли ще дві людини

Протягом минулого тижня на Кіровоградщині зареєстровано 2 смертельні випадки від ускладнень грипу А серед дорослих – у  м. Кіровограді та Добровеличківському районі. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

З початку епідсезону в області станом на 1 березня 2016 року зареєстровано 9 смертельних випадків від ускладнень грипу. Всі померлі – дорослі.

Загальна захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип залишалась на рівні попереднього тижня року. Обласний тижневий показник склав 54,31 випадки на 10 тисяч населення,  що нижче епідпорогу на 21,2 % (епідпоріг для 08 тижня – 68,9).

Всього за тиждень на ГРВІ захворіло 5289 осіб, з них дітей – 3534 (67%). На 14% знизилась кількість хворих з тяжким перебігом захворювання, до лікарень області госпіталізовано 511 хворих, з них 334 дитини.

Епідемічна ситуація залишається напруженою в 4 районах області, де спостерігається перевищення епідпорогів більше ніж на 50%, а саме: у Бобринецькому – в 2,8 раза, Кіровоградському – в 2,5 раза, Компаніївському – вдвічі та Долинському районах – на 86%.

Ще на п’яти територіях фіксується перевищення епідпорогів від 10 до 32%: міста Знам’янка та Світловодськ, Маловисківський, Олександрівський і Петрівський райони.

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» серед обстежених хворих із важким перебігом у 19 осіб виявлені збудники ГРВІ, з яких у 9 осіб виявлені антигени вірусу грипу типу А (Н1N1), у 10 інших – антигени вірусу парагрипу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар