У неділю кіровоградцям покажуть фільм про Романа Шухевича (АНОНС)

У неділю, 6 березня, у Кіровоградській дитячій обласній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбудеться показ фільму “Нескорений” з обговоренням після перегляду. Захід приурочений до річниці загибелі генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Об’єднання українок «ЯВОРИНА» запрошує учнів та студентів, а також усіх охочих відкрити для себе досі невідомі сторінки історії. Початок о 14:00. Вхід вільний.

«Неско́рений» (англ. «The Undefeated») — фільм українського кінорежисера Олеся Янчука. Відзнятий на кіностудії «Студія Олесь-фільм», за сприяння Українського конгресового комітету Америки (УККА), за участю Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка. Головним консультантом фільму був Аскольд Лозинський (США).

Сюжет

1950 рік. З кінцем Другої світової війни ведеться нерівна на теренах Західної України боротьба на два фронти: спочатку проти німецьких військ та диверсійних загонів НКВС СРСР, а потім — самотужки у лютому герці з усією каральною силою СРСР. У Карпатах продовжують збройну боротьбу частини та невеликі боївки Української повстанської армії.

На чолі армії — талановитий командир, славетний генерал-хорунжий Роман Шухевич, знаний серед воїнів УПА як Тарас Чупринка. Саме долю цього командира покладено в гостросюжетну й динамічну основу фільму «Нескорений»: це вдала спроба художніми засобами донести до глядача правду про події воєнного та повоєнного часу в Західній Україні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар