Правоохоронці Кіровоградщини розшукують незаконних лісорубів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Правоохоронці виявили факт незаконної порубки дерев. За попередньою інформацією, до вчинення кримінального правопорушення можуть бути причетними четверо жителів міста Новоукраїнки, віком від 25 до 40 років.

Працівники відділу поліції отримали повідомлення про те, що поблизу території одного з сіл району кілька осіб здійснюють порубку дерев.

«Було встановлено, що у нічний час група чоловіків приїхала до лісосмуги на двох транспортних засобах. Громадяни спиляли дерева та повантажили частини стовбурів до автомобілів, після чого покинули місце події та попрямували до міста. У результаті вжитих заходів, правоохоронці зупинили вказані автівки, які разом зі зрізами дерев вилучено», – повідомив начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

Нагадаємо, що у Кіровограді понад два тижні тому  на вул. Короленка невідомі без дозволу спиляли 4 каштани. А минулого тижня невідомі на вул. Київській спиляли 6 сосен. Про це повідомляв міський голова Андрій Райкович і наголошував, що людей, які проводять незаконну вирубку насаджень у межах міста, і досі не спіймали.

За матеріалами Новоукраїнського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар