Люстрований начальник УМВС Кіровоградщини очолить службу безпеки “Нафтогазу”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 29 лютого, голова правління компанії НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв  призначив керівником корпоративної безпеки “Нафтогазу” Костянтина Пожидаєва, який очолював УМВС Кіровоградської області і був люстрований після Революції Гідності.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на РБК-Україна.

У НАК “Нафтогаз України” повідомили: “Призначив Костянтина Миколайовича Пожидаєва, радника Авакова. З 2005 по 2007 рік керував безпекою в ДТЕК у Ахметова (Рената Ахметова – ред.), з 2007 по 2011 керував УБОЗ Донецької області. З 2011 був начальником УМВС Кіровоградської області, перед захопленням Донецька керував УМВС Донецької області. Наказ був підписаний сьогодні (29 лютого – ред.)”.

Перша електронна підготувала біографічну довідку про діяльність Костянтина Пожидаєва:

Генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв (1970 року народження) розпочав службу в органах внутрішніх справ з посади помічника оперуповноваженого управління карного розшуку УВС Донецької області.

У 1992 році закінчив Донецький політехнічний інститут, 2001 — Донецький національний університет.

В органах внутрішніх справ працює з 1993 року. У 1994–2007 роках працював на різних посадах в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Донецькій області.

2007 року призначений на посаду першого заступника начальника ГУМВС України в Донецькій області — як начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю

З 2011 року – очолював Управління МВС України в Кіровоградській області.

Генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв очолював правоохоронні органи Кіровоградщини у період правління Януковича. За цей час він неодноразово “потрапляв у немилість” жителів області через підозри у порушенні законів України. Зокрема, кіровоградські журналісти наприкінці грудня 2013 року провели акцію під стінами управління обласного Управління МВС України, де висловили невдоволення стосовно роботи Пожидаєва та повернули отримані від нього відзнаки. Проте зустірічі не відбулось – очільник міліції так і не вийшов до представників ЗМІ. А потім і взагалі – перекрив підступи до обласного УМВС «беркутівцями».

27 лютого 2014 року Костянтин Пожидаєв подав рапорт про відставку. За офіційною версією – це звучить як “відставка за власним бажанням”. Уже через тиждень наказом МВС України від 05.03.2014 № 251 Пожидаєв був призначений начальником головного управління МВС України в Донецькій області.

12 квітня того ж року під стінами уже Донецького управління знову зібрались протестувальники – як колись у Кіровограді. Тож трохи більше ніж за місяці роботи Пожидаєв знову пише рапорт. Цього разу наголошує, що “йде у відставку за примусом протестувальників”. Проте він продовжує очолювати Донецьку міліцію до 9 листопада 2014 року.

Генерал-майора міліції Костянтина Пожидаєва було звільнено з правоохоронних органів згідно ЗУ “Про очищення влади”. Люстровано його було “за посадою”.

За час діяльності Костянтина Пожидаєва було відзначено такими нагородами:

  • Медаль «За бездоганну службу» III ст. (18 серпня 2009) — за особливі заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, охорону конституційних прав і свобод людини, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового і службового обов’язку, та з нагоди 18-ї річниці незалежності України
  • Хрест Слави
  • Почесний знак МВС України
  • Медаль «15 років МВС України»
  • Медаль «За сумлінну службу» I ст.
  • Медаль «За сумлінну службу» II ст.
  • Медаль «За сумлінну службу» III ст.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар