На Кіровоградщині триває третій етап декомунізації

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Україна змінилася після 21 травня, коли Президент України підписав закон про декомунізацію. Декомунізація у Кіровоградській області проходить у три етапи.

Про це повідомив Сергій Запорожан – начальник відділу внутрішньої політики міської ради, член топонімічної комісії – під час прес-конференції сьогодні, 1 березня – передає кореспондент Першої електронної газети.

І етап. 21 червня – 21 листопада. Повноваження по перейменуванню вулиць, провулків, парків та скверів лежали на плечах місцевих рад. Як повідомив Сергій Запорожан, за цей період проведено 5 засідань топонімічної комісії.

ІІ етап. 21 листопада 2015 – 21 лютого 2016 повноваження про перейменуванню стали сферою відповідальності міського голови, який своїм розпорядженням затверджував рекомендовані назви. За словами Запорожана у цей час було проведено 2 засідання топонімічної комісії, перейменовано 91 вулицю, провулок, проїзд і 2 райони – Ленінський і Кірововський на Фортечний і Подільський.

ІІІ етап. 21 лютого – 21 травня. Повноваження перейменувальних процесів лягли у площину голови облдержадміністрації. Тепер перейменовуватися топонімічні об’єкти будуть за його розпорядженням. Органи місцевого самоврядування та громада можуть подавати свої пропозиції.

“У цей час також активно працюватиме топонімічна комісія. У нас є можливість перейменувати не лише ті об’єкти, які підпадають під дію закону про декомунізацію, а й дати нашим вулицям нове життя, осучаснити їх, вшанувати своїх героїв, українізувати”, – наголосив Запорожан.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар