Як безробітня з Кіровоградщини стала успішним підприємцем

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Два роки тому пані Наталія, залишившись без роботи, звернувся до Долинського  районного центру зайнятості по допомогу у працевлаштуванні. Проте, на той час підходящої роботи не було, і Наталія, за сприяння центру зайнятості, створила власне робоче місце – розпочала підприємницьку діяльність в сфері роздрібної торгівлі.

«Послуги, які я отримала в Долинському центрі зайнятості, а саме, орієнтація безробітних на відкриття власного бізнесу, змінили все  моє життя. Сьогодні я працюю сама на себе, і в цьому є чимало переваг».

На кошти одноразової допомоги по безробіттю та власних заощаджень жінка зробила косметичний ремонт торгового приміщення, придбала необхідні меблі, матеріали, фурнітуру та взялася до справи.  За час реалізації своєї бізнес-ідеї пані Наталія значну увагу приділяла якості надання послуг та розширенню асортименту як продовольчих, так і непродовольчих товарів, зокрема вітчизняного виробництва. Все це дало можливість підприємцю розширити торгівельну мережу. Потрібна допомога – підбір працівників. І в цьому пані Наталія знову звернулася до районного центру зайнятості.

«Коли стало питання добору необхідних кадрів я відразу звернулася до районного центру зайнятості. Тут мені запропонували таку послугу служби зайнятості, як компенсація єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштували безробітних на нові робочі місця  за пріоритетними видами економічної діяльності. Мене це влаштувало, адже це хоч і маленька, але все ж таки допомога у фінансовому становищі моєї справи» – сказала пані Наталія. Таким чином, створено нові робочі місця, на які працевлаштовано 2 особи з числа безробітних.

Сьогодні жінка має все, про що мріяла: власну крамницю, постійних покупців, які задоволені і якістю товарів, і рівнем обслуговування, та користується їх повагою. Тож пані Наталія радить тим, хто планує стати підприємцем, бути наполегливим у досягненні мети, не боятися труднощів і перешкод, та вірити в успіх своєї справи.

Таким чином, підтримка службою зайнятості підприємницької ініціативи безробітним сприяє продуктивній зайнятості, створенню робочих  місць, а отже – благополуччю людей, їхній професійній самореалізації тощо.

М. Павляча, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинського районного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар