У кіровоградській школі дозволили на уроках користуватися гаджетами та Інтернетом

У міській загальноосвітній школі № 6 увесь навчальний процес проводиться за сучасним словом комп’ютерної техніки, з активним використанням мережі Інтернет. Про це повідомляє сайт КМР.

Мабуть, це єдиний поки що освітній заклад у Кіровограді, де учням дозволено під час уроку користуватися смартфонами, планшетами та іншими гаджетами.

Навчальний заклад першим започаткував проект «Google Apps for Education». З особливостями цього проекту керівник закладу Надія Кравченко ознайомила міського голову Андрія Райковича.

“На базі “Google Apps” утворене хмарне середовище. До нього підключена одразу вся шкільна спільнота, проте активно системою поки що користуються декілька вчителів, які досконало володіють комп’ютерними технологіями. Вони мають можливість завантажувати в акаунт домашні завдання, проекти, відео. Вчителі та учні працюють з цими матеріалами з допомогою телефонів, планшетів та комп’ютерів. Щоб не було резонансного вибуху, програму тестують вчителі, які розуміються на цьому і які  мають необхідні гаджети.  Тих, у кого поки що немає технічної можливості, ми не примушуємо працювати з новинкою. Але, хто вже включився в процес – набувають досвіду і своїми діями вмотивовують інших”, – розповіла Надія Кравченко.

Андрій Райкович, аби перевірити, як працює проект відвідав урок біології, адже першим до реалізації новації підключився саме вчитель біології Олексій Хомутенко. Він переконаний, що з допомоги комп’ютерної новинки діти почнуть краще освоювати та сприймати матеріал.

“Працювати із мультимедіа набагато краще, ніж використовувати під час уроку сухий матеріал і за цим, я впевнений, майбутнє, – наголосив Олексій Хомутенко. – Крім того,  дітям звичайно цікаво, коли вчитель не просто розповідає, а ще й демонструє. Тоді все засвоюється краще»

Учні на питання вчителя теж можуть відповідати в режимі онлайн, перевіряти отримані знання швидким тестуванням. До нової системи школярі звикли швидко. Тим часом адміністрація школи вже готується розширяти кордони проекту. Вже у березні будуть активовані акаунти батьків, і вони, в онлайн режимі зможуть отримувати всю необхідну інформацію про навчальний процес, роботу вчителів та успішність своїх дітей. Через кілька місяців в школі активують також електронний журнал. Тож батьки зможуть контролювати ще й усі оцінки своїх дітей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар