МОЗ України перевірить, чи забезпечена Кіровоградщина ліками

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградщина потрапила у список з восьми областей, де вперше в Україні  буде проведено комплексне оцінювання національної системи забезпечення лікарськими засобами за міжнародною методологією.

Як повідомляє Урядовий портал, оцінювання відбуватиметься у березні-квітні 2016 року .

Його мета — проаналізувати наявну систему постачання лікарських засобів в Україні з точки зору зрілості її можливостей та ефективності функціонування. Результати оцінювання будуть необхідні для прийняття рішень щодо посилення національної системи забезпечення лікарськими засобами в рамках реформи системи охорони здоров’я. Отримані дані будуть спрямовані на вдосконалення системи забезпечення лікарськими засобами та розширення доступу пацієнтів до лікування.

Замовником та координатором оцінювання виступає МОЗ України, виконавцем – проект міжнародної технічної допомоги «Системи покращеного доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг» (SIAPS), що впроваджується в Україні міжнародною компанією MSH за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Оцінювання здійснюватиметься у восьми регіонах України: Дніпропетровській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Чернівецькій та в м. Київ та охоплюватиме такі функціональні зони системи забезпечення ЛЗ: вибір лікарських засобів, прогнозування потреб та планування постачання, закупівля лікарських засобів, зберігання та управління запасами, транспортування. Результати, отримані в областях, будуть репрезентативними для всієї країни.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар