Кіровоградська юстиція обіцяє допомогти повернути землі Злинки законним власникам

Керівництво Головного територіального управління юстиції зустрілося із робочою групою, яка представляє інтереси селян зі Злинки. Про це повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області.

Після оприлюднення інформації у ток-шоу «Ми» на обласному телебаченні з уст заступника  прокурора області Віктора Приходька про те, що наклали арешт на землю справжніх власників і заборонили користування цими земельними ділянкам,  громадськість обурилась і активісти рушили до обласної юстиції.

Представник  громади  на особистому прийомі у першого заступника начальника ГТУЮ у Кіровоградській області Артема Мамченка перевірив стан реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та ніяких записів про арешт землі чи будь-яких інших заборон виявлено не було. На  інформацію у ток-шоу миттєво відреагувала і прокуратура Кіровоградської області. У повідомленні для ЗМІ наголошується, що у згаданому в ток-шоу кримінальному провадженні жодних арештів на спірні земельні ділянки не накладалося. Прокуратура Кіровоградської області фейсбук

А в той час селяни, нерви яких і так напружені, з гнівом сприйняли недостовірну інформацію про арешт земельних паїв, саме цей факт змусив громаду прийняти рішення про пікетування тепер уже облдержадміністрації.

23 лютого у кабінеті голови Маловисківської РДА відбулася зустріч  робочої групи села, громадськості району  із новопризначеними  керівниками обласної юстиції – Артемом Мамченком та Олегом Потьомкіним, заступником керівника Знам’янської  місцевої  прокуратури Андрієм Ремезом, головою  Маловисківської райдержадміністрації- Павлом Сорокою. І прокуратура, і юстиція інформували людей про відсутність на даний час  будь-якої  інформації про арешт земельних паїв у Державному реєстрі.

Активісти говорили про наболіле, що суд зволікає з розглядом їх позовних заяв стосовно рейдерського захоплення близько 2 500 гектарів землі, у справах з’являється третя особа-представник ТОВ СТОВ «Авангард» і вимагає проведення нової експертизи та оскаржує рішення суду першої інстанції, жителі села вимагають пришвидшення розгляду справ та покарання винних.

«Близько 70 справ зараз знаходяться в суді першої інстанції щодо земельних паїв у селі Злинка Маловисківського  району. Треба використовувати усі правові засоби аби скасувати реєстрацію та розірвати договори оренди через суд»,- зазначив голова Маловисківської  РДА  Павло Сорока на зустрічі із робочою групою.

“Ми повинні не йти хибним шляхом, не зволікати, а позиватися до адміністративного суду області  із правильними вимогами до реєстраційної служби Маловисківського району, щодо скасування запису реєстрації похідного права оренди земельних ділянок, як незаконно внесеного”, – запропонував робочій групі Артем Мамченко.

Мамченко запропонував допомогу всім потерпілим  у  складанні  позовів та  поданні  їх до суду, а також представленні  інтересів селян у суді адвокатами системи безоплатної вторинної правової допомоги. Така домовленість із керівництвом Регіонального центру надання безоплатної вторинної допомоги у Кіровоградській області вже відбулася. Як тільки загальні збори  громадськості Злинки підтримають цю пропозицію, адвокати виїдуть відразу у село до людей складати нові позови. Першими захищатимуть соціально-незахищених громадян.

Вислухавши пропозиції усіх сторін  активісти пішли радитись із селянами, але говорять, що мусять використовувати усі законні засоби у боротьбі за повернення своєї землі, якщо перші позивачі до суду справи виграють, то за такою схемою діятимуть всі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар