Кіровоградський Інгул будуть рятувати від замулення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Для порятунку річки Інгулу буде розроблено окремий розділ у проекті рішення “Про затвердження Програми природоохоронних заходів місцевого значення на 2016 рік”. Передбачені заходи будуть захищати річку від надмірного замулення.

Сьогодні, 23 лютого, на другій сесії Кіровоградської міськради сьомого скликання під час розгляду питання про затвердження Програми природоохронних заходів виступив депутат Олександр Цертій із пропозицією зробити окремим розділом цієї програми план порятунку Інгулу.

Цертій наголосив, що першочерговим завданням є побудова прийомників мулу на всіх 18-ти колекторах. Через ці колектори іде зливова каналізація, яка пропускає дощову воду з доріг Кіровограда до Інгулу. Мул потрапляє до річки і забруднює її. Тож щороку доводиться витрачати великі кошти на те, щоб розчистити Інгул від мулу. Прийомники мулу будуть захищати річку від надмірного замулення, тож її не доведеться чистити щороку.

Міський голова Андрій Райкович погодився із пропозицією Олександра Цертія і зазначив: “Інгул – окраса нашого міста. Тож вона має бути благоустроєна, упорядкована, щоб відповідати цьому статусу”.

Зрештою, програма про природоохоронні заходи була відправлена на доопрацювання, щоб внести в неї необхідні правки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар