Молоді філологи представлятимуть Кіровоградщину на міжнародному конкурсі (ФОТО)

У Кіровограді відбувся ІІІ (обласний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляється на сайті факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка.

Кіровоградщина представила 94 конкурсні роботи, з яких 28 журі визнало найкращими. Переможцями ІІІ (обласного) етапу стали троє студентів факультету філології та журналістики – Ганна Дудник (VI курс), Анна Токарчук (VI курс) і Павло Туз (ІІ курс).


Нагородження відбулося 13 лютого 2016 року в приміщенні комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад  І ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області». Учасники фінального етапу разом зі своїми наставниками отримали в подарунок концертну програму, грамоти та подарунки, але найголовніше – це можливість гідно представити рідний край на міжнародному етапі конкурсу.

За словами Людмили Кричун, голови обласного етапу конкурсу, для когось цьогорічний конкурс – перша спроба пера, для когось – гарна традиція. Анна Токарчук, магістрантка факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка, приймає  участь у конкурсі з 2-го курсу. Дівчина говорить, що конкурс – гарна можливість проявити себе і зарекомендувати як фахівця обраної галузі:

“На нашому факультеті, та й в університеті також, вчиться багато хороших студентів, але не усі такі сміливі, щоб запропонувати свою кандидатуру. Я вважаю, що це неправильно. Адже ми продовжуємо традиції Шевченка: навіть зараз він допомогає відкривати нові таланти”.

«Вперше я взяла участь у цьому конкурсі, коли він тільки стартував, це був 2011, тоді на фінальному етапі посіла друге місце – і моєму щастю не було меж. Декілька років, як кажуть, «сачкувала», а рік тому вирішила спробувати сили вдруге – й отримала новий статус «президентський стипендіат». Цьогоріч боротьба за сонце під Шевченком – досить складна та цікава, але найголовніше, що такі конкурси загартовують бажання ставати першим, ставати кращим, по-новому перечитувати всім відомі рядки й переконуватися в тому, що Шевченко – поетична вічність, яка не поміщається в критичних статтях, якій треба свобода для життя – читачі, яку до нас і після нас берегтиме «Кобзар»,– ділиться враженнями інша фіналістка й переможниця минулого року Ганна Дудник.

Фото з сайту факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар