Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на тиждень дозвілля

З 22 по 28 лютого Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи:

22 лютого о 14.00 у відділі сприяння технічній творчості молоді у рамках клубу «Дивосвіт» відвідувачі робитимуть «Вітальну листівку власноруч».

23 лютого о 8.50 у відділі сприяння технічній творчості молоді у рамках клубу «Дивосвіт» учасникам буде запропонована «Весняна композиція: подарунок для мами». Цей та попередній майстер-класи проводяться у рамках підготовки до свята 8 Березня.

23 лютого о 14.00 відділ популяризації книги запрошує на історичний екскурс «Українські герої: символ гідності». У другу річницю згадуємо події на Майдані, відкриваємо нові факти, представляємо видання з фотографіями тих подій, згадками очевидців та інтерв’ю з учасниками подій по обидва боки барикад.

23 лютого о 12.30 та 14.00 відділ абонементу запрошує  на літературний круїз «Країна леді та джентльменів» (традиції, культура, література Великої Британії). Оскільки 2016 рік в Україні оголошено роком англійської мови, цей захід покликаний познайомити кіровоградців із політичним устроєм, мовою, літературою, освітніми закладами Британії, якими вона славна на весь світ, а також із їх цікавими та незвичайними традиціями- сирними гонками, голубими качками тощо. Здавалося б, нічого нового. Але родзинкою стануть цікаві, не сухі факти та веселі історії із життя Туманного Альбіону.

З 23 лютого  у відділі абонементу  відкривається цикл книжкових виставок «Читаємо в оригіналі». Весняний цикл ми невипадково вирішили присвятити коханню. Усі вже в очікуванні чогось надзвичайного, душа прагне польоту та світла. Тож і літературу ми підібрали незвичайну – від класиків Шекспіра та Шарлотти Бронте до сучасної популярної літератури. Запрошуємо читачів обрати книжку до душі та зустріти весну романтично.

24 лютого о 14.00 відділ мистецтв  запрошує на майстер-клас з виготовлення вітальної листівки до 8 Березня.

З 25 лютого у відділі мистецтв буде оформлена книжкова викладка «Павло Альошин – видатний український зодчий» (до 135-річчя від д.н.). Окрім того, що українській столиці він подарував об’єкти, про які можна прочитати навіть у британській енциклопедії, архітектор славився чудовим почуттям гумору та щасливою вдачею. У розмові з Хрущовим, коли той взявся його за щось розпікати, Павло Федотович йому відповів: «Да кто вы такой, милостивый государь, чтоб со мной так разговаривать?» Лише небо знає, як йому вдалося уникнути концтабору і смерті, коли після визволення Києва у певних колах поширилися фотографії архітектора в автомобілі разом із гауляйтером Києва Кохом.

З 25 лютого у відділі сприяння технічній творчості молоді працюватиме майстерня креативу, де будуть представлені книжки, покликані допомогти у створенні шедеврів власноруч та власне hand made.

З 25 лютого у відділі абонементу буде оформлена книжкова виставка до 145-річчя від д.н. Лесі Українки «Contra spem spero. Без надії сподіваюсь». Усі знають про те, що Леся Петрівна була знаною поетесою, перекладачкою, культурним діячем та поліглотом. Проте дана виставка покликана не лише познайомити з її творчість, але й донести цікаві невідомі факти з життя поетеси, розкрити її як збирача фольклору та виконавицю народних пісень. Стараннями поетеси була організована експедиція за участі Філарета Колесси (вчений та етнограф зі світовим ім’ям) та виданий двохтомник записів, які стали визначним явищем світової фольклористики.

26 лютого о 13.45 відділ мистецтв запрошує на відеомандрівку «Мова жестів різних народів». Чи знали ви, що, наприклад, у Тибеті зустрічний може показати вам язика? Це означатиме, що ви можете бути спокійні, адже ця людина нічого проти вас не замишляє. А піднятий догори великий палець, що у нас є способом виразити схвалення, у мусульманських країнах є непристойним. Тож поповнити скарбничку знань з культури спілкування різних країн світу, а також просто корисно та цікаво провести час можна буде на нашому заході.

26 лютого о 14.30 відділ популяризації книги запрошує на слайд-бесіду «Мовні проблеми світу та України». 21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Згідно зі статистикою, із 6000 мов світу близько половини з них знаходяться під загрозою зникнення. Тому ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи і вважає, що вивчення іноземних мов є ключем до взаєморозуміння та взаємоповаги. Захід покликаний привернути увагу до зникаючих мов світу та окреслити мовні проблеми в Україні й шляхи їх подолання.

У бліотеці тривають курси комп’ютерної грамотності. Заняття проходять у понеділок, середу та неділю з 10.00 до 12.00.

Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійності та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

 тел. 066 9 475 475 Зайцева Наталя – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua. Працюємо з 9.00 до 18.00  щоденно, вихідний – субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар