Міський голова пообіцяв активістам врахувати їх поправки до Регламенту

Про це активісти громадської ініціативи Громадське партнерство Рада експертів домовилися на зустрічі з міським головою Андрієм Райковичем.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці член Ради експертів Дмитро Сінченко, найбільше уваги було приділено прийняттю на найближчій сесії нового Регламенту.

“Андрій Павлович позитивно сприйняв більшість ідей і пропозицій громадськості, зокрема, щодо петицій і 150 підписів, необхідних для їх розгляду, щодо відкритості та прозорості роботи сайту міської ради, тощо”, – пише активіст.

Міський голова також заявив, що він не допустить голосування на сесії за проекти рішень, що не пройшли громадського обговорення у встановлений Законом термін – тобто, 20 робочих днів. Це стосується і так званих “альтернативних” проектів рішень, що публікуються на сайті поруч із основними. До прикладу, станом на сьогодні на сайті міськради, поруч із проектом регламенту №103, викладений проект №103-1 (зі змінами 15.02.2016), однак що саме змінено у проекті – не зрозуміло.

Також, Дмитро Сінченко пише, що Андрій Райкович пообіцяв вивчити питання скасування Розпорядження міського голови від 11.10.2011р. №149 «Про затвердження переліків відомостей, які містять конфіденційну інформацію виконавчих органів Кіровоградської міської ради, що є власністю держави», яке дісталось йому у спадок від Олександра Саінсуса, і нині, залишаючись не скасованим, повністю суперечить чинному законодавству.

Нагадаємо, напередодні, під час прес-конференції, громадські активісти Ради експертів запропонували зміни до регламенту Кіровоградської міської ради, які на їх думку, сприяють відкритості та прозорості місцевого органу самоврядування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар