ЗНО-2016 на Кіровоградщині: деталі та особливості

Сьогодні, 18 лютого, під час прес-конференції, директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов розповів про новації та специфіку проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році.

Як він повідомив, найактуальнішим питанням на цей час є реєстрація, яка розпочалася 1 лютого. Триватиме вона, за словами Анісімова, до 4 березня.

«Цього року терміни реєстрації трохи коротші, ніж були минулого. Тому я закликаю наших майбутніх абітурієнтів не зволікати, і якнайшвидше оформити реєстраційні документи», – наголосив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. Він зазначив, що до 18 березня буде дано час на виправлення помилок, якщо такі будуть.

Як і того року, реєстрація бажаєючих вступити до вищих навчальних закладів у 2016 році відбувається у два напрямки:

  1. Для випускників ЗНЗ, тобто шкіл, поточного року – безпосередньо у закладах освіти;
  2. Для випускників минулих років, ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації – у індивідуальному порядку, через сайт Українського центру оцінювання якості освіти і поштове відправлення пакету документів до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Читайте також: На Кіровоградщині лише 15 % шкіл подали документи на реєстрацію у ЗНО

Відбулися зміни у кількості обов’язкових предметів при здачі ЗНО – їх стало два.

«Коли в минулому державна підсумкова атестація проводилась обов’язково з одного предмету – українська мова та література, то цього року буде проводитись з двох предметів – українська мова та література і математика, або історія України на вибір», – повідомив Анатолій Анісімов. Він наголосив, що при реєстрації необхідно буде вказати який предмет ви обираєте для ДПА. Для проходження ЗНО можна буде вибрати і всі три предмети, якщо це буде потрібно абітурієнту.

Якщо у абітурієнта виникають якісь проблеми зі здачею документів, приміром, якщо потрібно змінити перелік обраних предметів, зробити це можна буде до 18 березня.

Цого року, за словами Анатолія Анісімова, змінилася специфікація тестів.

«Змінилася кількість завдань, які відводяться для виконання, максимально можлива кількість балів, які можна набрати», – наголосив він. З детальною специфікацією тестів абітурієнт має можливість на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Говорячи про підготовку до ЗНО, директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти розповів, що наразі ведеться дуже кропітка роботи з підготовки персоналу, який буде обслуговувати здачу ЗНО.

«На Кіровоградщині ми плануємо залучити десь 1,5 тис. педагогів, які будуть працювати і на пунктах тестування, і на пунктах перевірки тестових завдань», – повідомив Анатолій Анісімов.

З метою ознайомлення випускників з процедурою ЗНО 2 та 9 квітня буде проведено пробне ЗНО. На Кіровоградщині у пробному ЗНО зареєструвалися 3411 майбутніх абітурієнтів на 4181 тестування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар