Кіровоградська міськрада віддає землю московській церкві, ігноруючи українську?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

17 лютого 2016 року в приміщенні Кіровоградської міської ради відбулося засідання земельної комісії. Серед інших, під час засідання комісії був затверджений проект землеустрою, який передбачає виділення земельної ділянки в центрі міста для потреб релігійного товариства «Православна просвіта», яке належить Московському патріархату. 
Про це повідомив депутат Кіровоградської міської ради від ВО «Свобода» Сергій Капітонов.

За словами свободівця, виділення землі проросійському товариству підтримали майже всі члени комісії. Проти проголосували лише двоє депутатів – від БЮТ та ВО «Свобода».

«Справа в тому, що означене релігійне товариство, у кращих традиціях Московського патріархату, спочатку «анексувало» означену землю, огородило її парканом, розширивши тим самим прилеглу до церкви територію, облаштувало її згідно з власним бажанням, а вже потім звернулося по дозвіл узяти землю в оренду на 49 років. Звісно, до прийняття рішення віддати ворожій церкві землю на вулиці Чорновола членів земельної комісії спонукала орендна плата, яка має бути достатньо великою. Але не все на території громади можна вимірювати грошима. В час, коли Україна бореться з російським окупантом, віддавати землі московській церкві – то вершина цинізму. Відомо, що з проханням виділення ділянки під побудову храму до міської ради зверталася й церква Київського патріархату. Але в цьому випадку влада чомусь не поспішає. Сподіваюся, що під час сесії, на якій остаточно вирішуватиметься це питання, у депутатів вистачить глузду не голосувати за такий злочинний розподіл землі», – прокоментував рішення земельної комісії при Кіровоградській міській раді депутат Сергій Капітонов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар