У Світловодську створили нове теплопостачальне підприємство на базі скандального «Світловодськпобуту»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора на позачерговій сесії Світловодської міської ради депутати у поіменному режимі одноголосно підтримали ідею створення нового комунального підприємства з надання централізованого теплопостачання – «Світловодськтеплонерго».

Воно буде створено на базі нинішнього СП ТОВ «Світловодськпобут», яке в рівних долях належить міській раді і ТОВ «Політрейд» (м. Києві) – повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

На сесії обранці заслухали звіт тимчасової депутатської комісії з питань діяльності СП ТОВ «Світловодськпобут», яка знайшла чимало порушень у роботі колишнього керівництва на чолі з гендиректором Володимиром Михайликом.

Так, зокрема, було виявлено, що всі шість його СП було закладено у якості застави під отримання 6 млн. грн. кредиту у ПАТ «Українбанк», який, як відомо, нині перебуває під процедурою санації. А зміни, внесені Михайликом до держреєстру, про те, що самі він є гендиректором, були скріплені печаткою СП ТОВ «Світловодськпобут», втраченою у квітні 2015 р. (тобто недійсною).

У квітні 2015 р., коли тодішній міський голова Юрій Котенко ініціював зміну керівництва на цьому підприємстві на підставі рішення співзасновників, Володимира Михайлика було відсторонено з посади гендиректора. Його місце посів Дмитро Дмитришин, на замовлення якого було виготовлено нову печатку.

Натомість відсторонений Михайлик звернувся до правоохоронних органів. В ході розслідування справи графологічна експертиза встановила, що підпис  голови Наглядової ради ТОВ «Політрейд» Олександра Яременка під рішенням про відсторонення Михайлика – підроблений. Врешті рішенням Світловодського міськрайонного суду від 17 грудня 2015 р. позов Михайлика було повністю задоволено – його поновлено на посаді.

15 лютого цього року Михайлик мав приступити до роботи. Але цьому стали на перешкоді кілька депутатів і громадські активісти, які заблокували вхід Михайлику на підприємство. І лиш приїзд на місце мера Валентина Козярчука та поліцейського наряду зупинив вже розпочату штурханину. У результаті фізичного конфлікту депутат Мальцева отримала струс мозку, депутат Довбиш втратив вставного зуба, а з протилежної сторони – колишньому теплотехніку Олександрові Покорі хтось прокусив пальця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар