Голова обласної ради пропонує формувати громади за принципом «один район – одна громада»

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко під час інформаційного заходу у Кіровоградському обласному центрі зайнятості повідомив, що буде звертатись до депутатів обласної ради та районних рад з пропозицією формувати об’єднані громади за принципом «один район – одна громада».

Чорноіваненко розповів, що процес формування об’єднаних громад в області просувається з проблемами, оскільки законодавчо ще не відшліфований. За його словами, краще було б сформувати громади за принципом, коли кожен район створить одну об’єднану громаду.

«Я буду звертатись до депутатів обласної ради та райрад, з тим, щоб вивчити питання, чи не краще нам з одного району зробити одну громаду. Адже, на базі районів є вся управлінська та соціальна інфрастуктура, кадровий потенціал, і таке інше», – розповів Чорноіваненко.

Для прикладу він привів показники бюджетів Гайворонської райради та сільських рад Гайворонського району.

«У районному бюджеті на даний момент ми маємо 4 млн грн, а в сільських та селищних радах наявно 9 млн грн. Якщо б на базі району була одна громада, то вийшло б 13 млн грн, за допомогою яких можна було б вирішити суттєві пріоритетні питання громади», – наголосив Чорноіваненко.

Нагадаємо, на сьогодні в області створено лише дві об’єднані громади – Маловисківська та Бобринецька.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар