Чи потрібно кіровоградцям реєструвати переобладнання свого автомобіля на газове паливо?

Встановлення ГБО є переобладнанням, а тому обов’язково необхідно здійснити перереєстрацію транспортного засобу в сервісних центрах МВС відповідно до вимог законодавства України, а саме постанови Кабінету Міністрів України від 2010 року № 607. Таким чином, переобладнання буде відображено в реєстраційних документах. Адже при встановленні газобалонного обладнання змінюється тип палива. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби Регіонально сервісного центру МВС в Кіровоградській області.


Переобладнання транспортних засобів для роботи на газових паливах заборонено роботи власноруч, а лише необхідно звернутися за кваліфікованою допомогою до суб’єктів господарювання, які проводять господарську діяльність з переобладнання п’яти і більше транспортних засобів протягом року та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний вид переобладнання. Зазначені суб’єкти можуть проводити перевірку відповідності таких засобів вимогам технічних умов і технічної документації підприємства – виробника газобалонного обладнання. При цьому автовласнику не має необхідності попередньо звертатися до сервісних центрів МВС для отримання дозволу чи огляду транспортного засобу.


Вже після встановлення обладнання, незалежно від місця реєстрації (проживання) власника, не обхідно звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС для проведення перереєстрації, де буде здійснено огляд транспортного засобу, та подати ряд документів, а саме:
– заява відповідної форми;
– акт приймання-передачі транспортного засобу переобладнаного для роботи на відповідному виді палива;
– свідоцтво про узгодження конструкції;
– акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією (центром), що має атестата акредитації відповідної галузі та повноваження щодо проведення перевірки технічного стану транспортних засобів, органом з оцінки відповідності, що визнаний та призначений в установленому порядку проводити процедуру сертифікації транспортних засобів, чи підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції переобладнаного транспортного засобу умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження переобладнання.


Звертаємо увагу, що процедуру перереєстрації необхідно зробити протягом 10 днів з дня встановлення обладнання. Власникам переобладнаних транспортних засобів видаються нові свідоцтва про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар