“Антикорупційний рух” на Кіровоградщині очолили скандальні екс-ударівці

12 грудня 2015 року у Кіровограді відбувся установчий з’їзд Кіровоградського осередку громадської організації “Антикорупційний рух”, очолюваної екс-головою СБУ Валентином Наливайченко. Було прийнято рішення, що міською організацією будуть керувати Віктор Дайдакулов та Костянтин Поляков. Про це повідомляється на офіційній сторінці організації у Фейсбук – пише CorruptUA.org

Обидва діяча відомі тим, що фігурували в ряді скандалів на місцевому рівні. Так, у 2014-му Дайдакулова звинувачували у шахрайстві (проти нього було відкрито кримінальну справу, подано позов до суду). Будучи головою Кіровоградської РДА, він займався цензурою в місцевих ЗМІ, видавши розпорядження вичитувати районну газету “Зоря” перед тим, як здавати її в друк.

До цього, перебуваючи в партії УДАР, під час виборчої кампанії 2012 року його було звільнено з виборчого штабу партії за крадіжки партійних грошей, які виявила перевірка з Києва. Після того за ним ще довго бігали агітатори та співробітники виборчих штабів, з якими він так і не розрахувався. Вони пікетували офісні приміщення партії і навіть сесію районної ради, коли Дайдакулова призначили головою Кіровоградської РДА.

Звільнити Дайдакулова з посади голови РДА без проблем також не вдалось, адже той, дізнавшись про своє звільнення, одразу ж подався на лікарняний. Це звична практика для чиновників, які прагнуть відтермінувати виконання рішення про звільнення, і, як бонус, отримати від держави грошей за перебування на лікарняному.

Костянтин Поляков також відзначився участю у неоднозначній події. У 2013 році він замкнув у приміщенні партійного офісу одну з партійних активісток, відібрав у неї телефон і незаконно її утримував. Дівчину вдалось визволити лише по прибуттю на місце події співробітників міліції та СБУ. Але тоді справу вдалось залагодити народному депутату, який згодом також прибув на місце пригоди.

Чи відомі перелічені факти з біографій нових соратників лідеру “Антикорупційного руху” Валентину Наливайченку – не відомо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар