На Кіровоградщині від ускладнень грипу А (H1N1) померло ще двоє людей

Минулого тижня на Кіровоградщині зареєстровано 2 смертельних випадки від ускладнень грипу. Пандемічний вірус забрав життя двох жінок – з міста Кіровограда та Кіровоградського району. Про це повідомляєПерша електронна газета за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

Всього в області станом на 15.02.2016 року зареєстровано 7 смертельних випадків від ускладнень грипу серед дорослих: м.Кіровоград – 4 (чоловік і 3 жінки), Компаніївський район – 1 вагітна, Маловисківський  район –  1 чоловік, Кіровоградський район – 1 жінка.

Загальна захворюваність на ГРВІ та грип в цілому по області за тиждень знизилась на 22%, у т.ч. серед дітей – на 10%.

Обласний тижневий показник склав 59,44 випадки на 10 тисяч населення, що нижче епідпорогу на 1,8% (епідпоріг для 06 тижня – 60,53).

Всього за тиждень захворіло 5788 мешканців області, з них 2818 дорослих та 2970 дітей.

 До лікарень області госпіталізовано 600 хворих, що на 16% нижче ніж за попередній тиждень, з них 66% діти – 397.

Але епідемічна ситуація залишається неблагополучною на 10 адміністративних територіях області, де відмічено перевищення епідпорогів більше ніж на 50%: Кіровоградський, Ульяновський, Новоукраїнський, Онуфріївський, Долинський, Петрівський, Добровеличківський, Новомиргородський, Знам’янський, Олександрівський райони. Ще в 6 районах захворюваність серед населення перевищує рівень епідпорогів від 4 до 38%.

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії держсанепідслужби серед  25 обстежених хворих у 8 виявлені антигени вірусу грипу типу А(H1N1), у 1 хворого – вірус грипу В,  у 13 хворих – інші сезонні респіраторні віруси: парагрипу, РС-вірусу та аденовірусу.

З метою оперативного реагування на можливі ускладнення епідситуації з ГРВІ та грипу продовжується щоденний моніторинг захворюваності населення, у т.ч. кількості хворих дітей у школах та дитячих садках.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар