Латвійський лікар безкоштовно поставив протез воїну з Кіровоградщини (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Керівник єдиної у Балтійських країнах «Лабораторії протезування ока Валтера» латвійський протезист Валдіс Валтерс за власний рахунок обстежив і поставив протези очей чотирьом українським військовим, які були поранені в боях на Донбасі. Серед них – демобілізований воїн Юрій Матвієнко з Новгородківського району Кіровоградської області.

Про це йдеться у звіті голови правління латвійського Фонду підтримки України Яни Стрилець.

За її інформацією, кожен протез для хлопців коштував 350 євро. Загальна сума пожертвувань пана Валтерса — 1750 євро (один з бійців потребував резервного протеза). Усі пацієнти, у тому числі  Юрій Матвієнко, почуваються добре і вже повернулися додому.

Окрім того, міжнародні українські авіалінії видали демобілізованим воїнам квитки майже безкоштовно: ціна квитка Київ – Рига – Київ становила лише 10 гривень і була оплачена українськими волонтерами.

«Завдяки українському Посольству в Латвії і особливо пану Послу, до і після протезування наші гості безкоштовно жили у посольстві. Завдяки латвійським волонтерам, у Фонду не було витрат на транспорт і харчування», — зазначила Яна Стрилець.

Фото з Фейсбук

Поширити:

Залишити коментар:

коментар