У Світловодську вшанували пам’ять земляка – журналіста, загиблого за нез’ясованих обставин (ФОТО)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вчора, 14 лютого, у Світловодську вшанували пам’ять відомого тележурналіста, народного депутата України Вадима Бойка.  Видатний світловодчанин трагічно, за нез’ясованих донині обставин, загинув 14 лютого 1992 року.

Вшанувати пам’ять свого земляка, до меморіальної дошки на честь журналіста, прийшли вчителі ЗОШ №2, яку закінчував Вадим, представники міської громади та очільники міста.

Довідка:

Вадим Бойко (1962-1992) із золотою медаллю закінчив Світловодську середню школу №2. Навчався в Київському державному університеті імені Т.Г.Шевченка на факультеті журналістики. Працював редактором молодіжної редакції Українського телебачення, ведучим студії «Гарт». У 1990 році обраний депутатом Верховної Ради України. Був заступником голови депутатської комісії з питань гласності. Трагічно загинув 14 лютого 1992 року. Прокуратура тричі відкривала та закривала кримінальну справу «в зв’язку з тим, що осіб, причетних до його загибелі не було знайдено». Саме В.Бойко першим на українському телебаченні підготував унікальні сюжети: «Про голодомор на Україні 1932-1933 років», «Перепоховання в Києві Василя Стуса», «Правда про Чорнобильську трагедію», «Невдала спроба державного перевороту в Литві» (за цей матеріал був посмертно нагороджений Вищою державною відзнакою Литви), «Як закривали «Взґляд» тощо. Він проводив багато журналістських та депутатських розслідувань в пошуках бібліотеки Ярослава Мудрого, «золота КПСС», про радіоактивну забрудненість окремих територій тощо. У Кременчуці та Світловодську на честь Вадима Бойка названо вулиці, на яких встановлено пам’ятні дошки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар