Кіровоградська фірма-перевізник поскаржилася на неконкурентні дії трьох своїх колег

Кіровоградське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало процедуру розгляду справ щодо недобросовісної конкуренції трьох перевізників – ПП «Автобаз-Кіровоград», ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс» та ФОП Шаповалов.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті АМКУ. Всі три справи було відкрито внаслідок скарг від іншого кіровоградського перевізника – ПП «УкрАвтоІнвест».

Зокрема, ПП «Автобаз-Кіровоград», яке обслуговує маршрут № 103, перевезить пасажирів одним автобусом класу А, в той час, як відповідно до договору, підприємство за зазначеним маршрутом повинно здійснювати регулярні перевезення у звичайному режимі двома автобусами класу І, ІІ (але не менше 25 місць).

ТОВ «Кіровоград-Євро-Транс», яке здійснює перевезення на маршруті № 130 «Центральний ринок – Облонкодиспансер», перевозить пасажирів чотирма автобусами класу А, в той час, як відповідно до договору, товариство за зазначеним маршрутом повинно здійснювати регулярні перевезення у звичайному режимі двома автобусами класу І, ІІ (але не менше 25 місць).

Також , ФОП Шаповалов Андрій Олександрович, який обслуговує маршрут № 126-а «Центральний ринок – вул. Урицького», перевозить пасажирів одним автобусом класу А, в той час, як відповідно до договору, підприємець за зазначеним маршрутом повинен здійснювати регулярні перевезення у звичайному режимі двома автобусами класу І, ІІ (але не менше 25 місць).

За інформацією, яку оприлюднено на сайті АМКУ, у таких діях кіровоградських перевізників є наявність ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

Наразі триває збір та аналіз доказів у справі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар