«Дніпро-Кіровоград» роз’яснило, як правильно обрахувати вартість водопостачання за лютий

У зв’язку із встановленням нових тарифів на водопостачання та водовідведення з 15 лютого, адміністрація ОКВП «Дніпро – Кіровоград» роз’яснює абонентам – жителям багатоквартирних будинків, – як правильно обчислити вартість спожитих послуг за лютий.

За словами комерційного директора ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Олександра Головченка, кількість спожитих в лютому кубометрів потрібно розподілити навпіл, а далі множити на два тарифи.

– Люди передають нам показники лічильників декількома варіантами: телефоном, при особистому відвідуванні абонентного відділу та через файли оплати при оплаті послуг водопостачання та водовідведення, – пояснює Головченко. – Абоненти повинні сплатити за лютий, згідно з законом, до двадцятого березня. Під час розрахунків вони повинні нам повідомити показники лічильника, які були станом на кінець лютого. Тоді ці показники ми розподілимо пропорційно до календарних днів – тобто, перші чотирнадцять днів ми порахуємо за старим тарифом, а ті п’ятнадцять днів, які залишаться до двадцять дев’ятого лютого, – за новим. Фактично, це буде зроблено в автоматичному режимі, головне для абонента – повідомити свої показники за лютий. В абонентну книжку так і потрібно записати – спожиті за лютий кубометри, половина з яких помножена на старий тариф, половина – на новий. Аналогічно мають вчинити і споживачі, які не мають лічильників (розраховуються по нормі).

Варто зазначити про те, що якщо людина оформила субсидію, то обов’язковий платіж залишається незмінним – він прив’язаний не до кількості спожитих послуг, а до рівня доходів громадян, – а кубометри так само розділяються п’ятдесят на п’ятдесят і обраховуються, як описано вище.

Тариф для абонентів у приватному секторі (будинки на одного власника з одним вводом водопостачання) залишаються незмінними.

Нагадаємо, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» з 15 лютого 2016 року вводить в дію нові тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) в розмірі 7,29 грн./м3, тарифи на послугу з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – в розмірі 6,71 грн./м3.

Детальніше про те, що таке холодне водопостачання, читайте за цим посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар