Генпрокуратура та СБУ провели обшук в олександрійській фірмі

Учора, 10 лютого, слідчі Генеральної прокуратури України разом з працівниками СБУ знову навідались до Олександрії. В цей раз з обшуками приміщень місцевого підприємства ТОВ “Компанія Гідроенерго”, що займається виробництвом електроенергії за “зеленим тарифом” (економічний механізм, спрямований на видобуток електроенергії з природних джерел) на невеликих гідроелектростанціях. Про це повідомляє сайт “Олександрійські новини”.

Зазначені обшуки відбувались нібито задля вилучення документації та комп’ютерних носіїв з метою виявлення можливих правопорушень у фінансово-господарській діяльності зазначеного підприємства та його підприємств-партнерів. На думку ж підприємців, у яких проводились обшуки, правоохоронці корумповані і виконують чиєсь замовлення аби “віджати” їх бізнес, пов’язаний з постачанням, так званої, “зеленої” електроенергії. Обшуки в Олександрії проводились, зокрема, у приватній квартирі та офісі одного із засновників підприємства та в приватному будинку керівника підприємства-партнера. Також аналогічні слідчі дії були проведені в офісі компаній-партнерів в м. Кіровограді та м. Умані.

За інформацією підприємців, нічого протиправного вони не вчиняли, тому і зберігати докази такої діяльності не могли. Тому під час обшуків правоохоронці нічого не виявили і не вилучили. Така пильна увага з боку СБУ та Генпрокуратури, на думку представників підприємства, зумовлена тим, що до засновників ТОВ “Компанія Гідроенерго” входять вихідці з Донецької області, що зараз знаходиться під окупацією незаконних збройних формувань, хоча саме підприємство було створено і зареєстровано ще декілька років тому, задовго до початку бойових дій на Донбасі, в Олександрії, де мешкає один із засновників цього підприємства.

Цікаво, що обшуки проводились за ухвалами судді Печерського суду м. Києва в рамках кримінального провадження, відкритого ще в квітні 2014 року за фактами незаконного позбавлення волі або викрадення людини, незаконного заволодіння транспортним засобом, підробки документів та розкрадання в особливо-великих розмірах на території нині окупованого Криму. Як чином олександрійське підприємство має відношення до цих фактів в Криму, підприємці второпати не можуть.

Нагадаємо, за декілька місяців до цього співробітники військової контррозвідки та військової прокуратури проводили обшуки у місцевому підрозділі міграційної служби з метою пошуку доказів переправлення нелегальних мігрантів з Південної Азії в Україну, а звідти – до країн Європи. А зовсім нещодавно міський голова Степан Цапюк заявляв, що протягом дев’яти місяців за ним негласно стежила Генпрокуратура.

Крім того, як нам стало відомо, 21 січня в Олександрії правоохоронці проводили обшуки в офісах та приміщеннях ТОВ “Хімвоскпром”, що перебуває у сфері інтересів депутата Олександрійської міськради Миколи Смакули, в рамках кримінального провадження відносно службових осіб “Укргазвидобування”, партнером якого є ТОВ “Хімвоскпром”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар