На Кіровоградщині високопосадовця-хабарника засуджено до 10 років ув’язнення

За принципової позиції прокуратури колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України, викритого на отриманні 357 тис грн хабара, визнано винним за ч. 4 ст. 368 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Про це Першій електронній повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Також, вироком Кіровського районного суду м. Кіровограда його позбавлено права займати посади в державних органах і органах місцевого самоврядування протягом 3-ох років та позбавлено 5-го рангу державного службовця.

В ході судових слухань державним обвинувачем доведено, що колишній посадовець, шляхом вимагання, одержав від виконавчого директора ТОВ ВКФ «Велта» 357 тис грн неправомірної вигоди.  Підсудний, в свою чергу, провину у вчиненні злочину не визнав та просив у суді виправдувальний вирок.

До набрання вироку законної сили міра запобіжного заходу залишається у виді застави.

Нагадаємо, заступника Державної інспекції сільського господарства України було викрито на отримані хабара у серпні 2014 року співробітниками Головного слідчого управління МВС України. Кошти він вимагав за надання спеціального дозволу на зняття та перенесення верхнього родючого шару ґрунту з земельних ділянок загально площею 51 га, з розрахунку 7 тис грн за 1 га землі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар